„A fejlődés alapjait csak magunkban keressük…csak az a mienk, amit önerőből értünk fel. Sohasem jött létre nagy dolog ott, ahol a nemzet munkásai nem önmagukban, hanem másokban bíztak… A nemzeti nagyság alapja csak magában a nemzetben van.

— (Gróf Széchenyi István)

 

tuz2019Az idén a Téli Napforduló alkalmából az Árpád kilátónál megtartott SZER - tűz ködös, esős időben zajlott.

Akit a lelkiismerete megszólított, azok tudták, hogy Őseink SZER tartásaikat hegyen tartották, ezért a barátságtalan, zord idő sem tántorította el az elszánt, kitartó lelkeket, hogy a Fény várását, áhítását a LÁTÓ hegyen egy lelki közösségben együtt éljük meg.

A Zsarátnok újság szerkesztője, Szigeti Gábor társaságában többen eljöttek az óbudai Aranyhegyről a Pogány toronynál megtartott Téli Napforduló SZER tartása után a Látó-hegyre, hogy velünk együtt várják a Fényt.

A zuhogó esőben több órán keresztül készült el a máglya 7 lelkes barátunk dolgos keze nyomán. Köszönetet mondunk érte: Magdinak, Péternek, Atillának, Csabának, Sztaniszlavnak, Ferencnek, Mikinek. A szervező, Tölgyesiné Magdi megköszöni Vörös Péternek a közreműködését, hangosítást, stb.

Az üdvözlő szavak után elhangzott a SZER - tűz fontossága, és tisztelete.

Az ősi szokásnak, hagyománynak, Rendnek a Nap fényét szimbolizáló tűzzel hódolunk. A Nap égi útja mutatja az örök körforgást, mely az élet – halál örök körforgása, a régiek elmúlása az újak születése.

Bár KARAUL Táltos tíz éve eltávozott közülünk, -- de az örök érvényű tanítása, az „Ősi Táltos intelem” hangjával üzent nekünk.

Elhangzott Wass Albert tollából: „A tiszta tükör” Czékus Jób tolmácsolásában.

Ezután a ritkán hallható tárogató muzsika hangjaival Ambrus Károly szerzett felemelő perceket.

Egy tanmesét osztott meg velünk Tölgyesiné Magdi: „Ül a faágon két sólyom”.

Majd a tűz köré állva mondtuk el közösen fohászainkat, énekeltük himnuszainkat.

„Közös fohászunk felszállt a hetedik égbe, ahol élnek a dicső múltú Ősök, akik zászlót, esküt, hazát soha nem cseréltek, de mindhalálig az ősi Honért éltek. Nincs annyi pénz, nincs annyi kincs, ami felérne azzal, amit őseink nékünk igaz szóval meghagytak: HŰSÉG, BÁTORSÁG, BECSÜLET! Ez a magyar lelke és szelleme.”

Batyuinkból előkerültek a pogácsák, vörösboros üvegek s a meghitt hangulatban új barátságok szövődtek.

Kellemes hangulatban, felemelő érzéssel búcsúztunk egymástól, lelkünkben tovább visszük és éljük e SZER - tűz emlékét.

Áldás, Áldás, Áldás

 

Ősi Hitünk Boldogasszonyának Őrzői

Lelkiismeret’88.Egyesület